top of page
L'amour toujours

Lessen van een hert

Lilou Dekker vroeg documentaire legende Frans Bromet om met haar de 17-jarige Juno te volgen. Bij dit documentaire materiaal maakte zij met Randa Peters de theatervoorstelling Lessen van een hert. Over de vreugde en het verdriet van ouder worden en over de dunne lijn tussen idealisme en naïviteit en tussen nuchter zijn en een cynische klootzak. 

 

De voorstelling werd gespeeld door Lilou Dekker, Juno von Schulz en Joost de Haas.

 

 

L'Amour Toujours is het gezelschap van Lilou Dekker en Leon Brill. De makers hebben elkaar gevonden in hun neiging om te treuren om dingen die om te lachen zijn en te lachen om dingen die treurig zijn. Met een grote compassie voor de ploeterende mens die ook maar iets van het leven probeert te maken.

Hert-01667.jpg
scenefoto4.jpg

In Samenkomst in positieve sfeer proberen twee vrienden, Leon en Lilou, zich het gevoel van feest te herinneren.
In het glinsterende licht van een discobal vinden ze zichzelf terug in een polonaise belangrijke vragen. Waarom feesten we? Hoe essentieel is feest voor het bestaan? En is een vis een goed verjaardagscadeau?

 

Samenkomst is positieve sfeer speelt het komende seizoen (21/22) nog in verschillende clubs en theaters.

scenefoto 2 ik vind het nu al kut.jpeg

Ik vind het nu al kut dat het voorbij is

Een tijdreis door heden, verleden en toekomst waarin Leon en Lilou via Tamagotchi’s, vliegende auto’s en je MSN crush door de derrie-douche de diepte in duiken en boven komen met vragen als: Waar is nostalgie eigenlijk goed voor? Is het een troostrijk en veilig gevoel? Of is het juist iets wat ons tegenhoudt om vol overgave de toekomst tegemoet te gaan? 

Nu je groot bent, wat is nou eigenlijk écht je lievelingskleur? En heb je al geaccepteerd dat je niet meer kan worden wat je later wilde worden? 

Vanavond om 21.jpg

Het Einde van Edward Lozinski

Edward Lozinski heeft bedacht niet te willen leven in een bestaan dat hij nutteloos vindt en belandt in een geënsceneerd tussenstation tussen leven en dood. Hier krijgt hij de kans om situaties, herinneringen en dromen uit zijn verleden na te spelen om op deze manier opnieuw en bewust afscheid te nemen van het leven. De vrouw die hem hierbij helpt staat zelf nog vol in het leven. Reizend langs Edwards geschiedenis raken de twee in gesprek over wat de mens die twijfelt te doen staat: hopen, verzetten of sterven?

Een verhaal over de menselijke poging grip te krijgen op de dood, en daarmee op het leven.

reve site.jpg

Circus Reve, een literaire komedie is geschreven door schrijver, criticus en Reve-kenner Arie Storm en werd geregisseerd door Marijke Schermer. Het initiatief voor deze voorstelling is van Lilou Dekker  die de voorstelling speelt samen met drie voormalige klasgenoten. In een halfopen tent, reizend naar twee van zijn voormalige woonplaatsen, brengen zij Reve terug naar zijn oorsprong. Voor Reve-liefhebbers een feest der herkenning en voor nieuw publiek en jonge generaties een kennismaking met een van de grootste schrijvers die Nederland heeft gekend: Gerard Reve.

Lilou Dekker-Frigelio-21.jpg

Frégoli vertelt u de tragische geschiedenis van Ronda Houtakkers. Het noodlot heeft pijnlijk toegeslagen bij Ronda. Haar grote liefde is bij haar weggelopen, ze heeft geen werk, ze moet haar huis verkopen en nu staat er na nachten vol lawaai op een ochtend ook nog eens een waterput vlak voor haar deur. Wat doet dat ding hier? Het is het begin van Ronda’s zoektocht naar de waarheid achter haar ongeluk.

Frégoli is een surrealistische voorstelling geïnspireerd op de Opwindvogelkronieken van de Japanse schrijver Haruki Murakami.

Met de stemmen van René van het Hof, Maarten Heijmans en Olga Zuiderhoek.

De Drie Zusters20.jpg

Drie Zusters vertelt het verhaal van een groep welvarende mensen die dusdanig uitzien naar het verwachtte geluk in de toekomst, dat ze blind zijn geworden voor de schoonheid van het heden.

In een expeditie langs duinpannen, bos en zonnehuis word je meegevoerd in de levensperikelen van de drie zusjes. Het bekendste stuk van Tsjechov werd nog nooit zo uniek gebracht. 

Hans Man in t Veld regisseerde 9 voormalig klasgenoten in hun eigen bewerking van deze klassieker. 

bottom of page